Tulajdonképpen kik is vagyunk? Miért is vagyunk itt a földön?

2009.02.25 17:36

Mindannyian kik a földön élünk isten szeretett gyermekei vagyunk. Tapasztalni, hibázni, hibáinkból tanulni érkeztünk. Hiszen magunk terveztük leszületésünket. Mindent, amire szükségünk van ezen az úton, erőforrásokat, segítőket, akadályokat, pihenőidőket előre kijelöljük. Talán az a nehezítő körülmény nálunk európai embereknél, hogy annyi felszínes, valódi értéket nem képviselő látszat köti le figyelmünket, ami akadályoz a belső csönd megtalálásában. Mivel jártam Indiában, láthatom a különbséget, az ottani életforma és a miénk között, de nem az a megfelelő hozzáállás, hogy most a kifogásokat felhasználjuk, hanem inkább lessük el az ottani jól működő dolgokat. Fordítsuk figyelmünket a belső, valódi értékek felé. Feladatunk, hogy itt a mi élőterületünkön teremtsük meg a mi elcsöndesedésünkre alkalmas közeget, és itt forduljunk a bennünk élő istenünk felé (önmagunk valódi lényege) itt mutassunk példát emberségünkből, őszinteségünkből, barátságunkból, szeretetre való képességünkről.

A saját gondolataimat, én tudom fülöncsípni! Amikor már más veszi észre, akkor egy kialakult, megerősödött, rögzült viselkedés az eredmény.

Kimondottan azzal a kéréssel fordultam Sai-hoz, hogy belső tapasztalásként erősítsen engem, ne kelljen ki szaladgálnom indiába, hogy egy "guru" segítségét megkaphassam, hanem mindennap bennem lévő bizonyosságként ismerhessem fel az isteni részemet. Az út ehhez az állapothoz az előbb felvázolt szigorú tisztogatási szertartásokon keresztül vezet.

 

document.write("");